Author Topic: iPhone 4S mini review  (Read 210 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ovidiu.psp

• Adolescent Fanatik
  • **
  • Reputaţie: 3
    • View Profile
  • PSP Model: PSP 2004
  • Culoare PSP: Piano Black
iPhone 4S mini review
« on: January 03, 2012, 10:31:08 PM »
În acest review voi scrie despre iPhone 4S, smartphone-ul prezentat cu o zi înainte de moartea legendarului Steve Jobs, 4 octombrie 2011. În SUA a apărut pe piață pe 12 octombrie, iar în România pe 11 noiembrie.
"It's the most amazing iPhone yet."

Ambalajul
Aceeași cutie mică cu care ne-a obișnuit Apple, pe care scrie modelul telefonului și este prezent logo-ul iCloud.
În cutie găsim:
  • telefonul
  • încărcătorul
  • cablul de date
  • căști
  • documentația în 2 limbi, 2 stickere cu logo-ul Apple și cheița pentru ușița de la sim

Specificații tehnice
-Retina Display cu diagonala de 3.5", rezoluția 960x640 pixeli, contrast 800:1, Multi-Touch
-Procesor dual-core Apple A5 (ARM Cortex A9) @ 1 Ghz, 512 MB RAM și placa video cu GPU dual-core PowerVR SGX543MP2
-Camera principală de 8mpx cu sistem optic complet nou, 3264x2448 pixeli, autofocus, detectare fiacială, LED flash, geotagging, tap to focus; camera secundară este VGA, fiind destinată apelurilor video prin FaceTime sau alte aplicații de tip Skype, Messenger etc.
-Înregistrare video FullHD la 1080p @ 30 fps
-Accelerometru, Gyroscope, Sensor ambiental
-iPhone 4S dispune de Bluethoot 4.0, A-GPS și GLONASS, Wi-Fi 802.11b/g/n
-funcționează atât în rețele GSM cât și în rețele CDMA fiind un World Phone care funcționează oricunde în lume
-iOS 5, un software ce a adus multe schimbări față de versiunile precedente. iMessages, Notification Center, Reminders, Newstand, iCloud, Editare fotografii, integrare Twitter, PC-free sunt câteva din noutățile pe care iOS le aduce
-Siri, asistentul personal care știe Engleză, Franceză și Germană. Dacă ai o pronunție cât de cât corectă recunoaște aproape tot ce îi ceri, doar că în România este destul de limitat
-Vitezele de descărcare a datelor au fost îmbunătățite, i4S putând descărca cu până la 14,4 mpbs
-Bateria, teoretic, ține până la 200h în stand-by, până la 8h în convorbiri 3G, până la 14h în convorbiri 2G, până la 9h de browsing utilizând o rețea Wi-Fi și până la 40h de ascultat muzică.

iPhone 4S este disponibil în 2 culori, alb și negru și în 3 versiuni de 16GB, 32GB și 64GB. Eu dețin modelul cu 32GB pe negru.

Păreri personale

iPhone 4S este un telefon bun, net superior bătrânului meu 3GS care rula cu greu iOS 5.
Ecranul este minunat, iar touchscreen-ul funcționează ireproșabil, culor foarte bune. Este o tentă puțin gălbuie fața de 3GS, dar nu este deloc deranjabilă, pare mai plăcută decât tenta 3GS-ului.
Camera... fără cuvinte. Pozele ies superbe, în orice condiție. Înregistrările ocupă cam mult spațiu, 10 minute = 1 gb. De aceea am ales modelul cu 32GB.
Bateria mă ține în jur de o zi, dacă nu îl folosesc intens. Ține și 2 zile dacă îl folosești doar funcția de telefonie, dar pentru asta ne luăm Nokia la care ține bateria o săptămână. Pentru că este un smartphone îl folosesc la toată capacitatea lui (browsing, jocuri, mail, messenger, poze, documente, GPS, Siri etc.)
iCloud este un serviciu foarte bine gândit însă 5GB sunt cam puțini, având în vedere că telefonul are memorie începând cu 16GB.
Grafica este foarte bună, este o plăcere să te joci pe el.  :laugh:
Aplicațiile din Appstore sunt foarte numeroase, pe toate gusturile, găsești o aplicație pentru orice și nu sunt exagerat de scumpe.
Difuzorul este mult mai puternic față de 3GS.
Siri recunoaște aproape tot ce îi spui, dar în România este destul de limitat. Poate să seteze o alarmă, să caute pe net ceva, să citească un mail sau un mesaj (doar în limbile în care este disponibil), să inițieze un apel, să redea o melodie, să îți spună vremea, să noteze ceva sau să îți dea un răspuns de pe wolfram alpha.

În concluzie sunt mulțumit de telefon, bateria dacă ar fi ținut mai mult ar fi fost mai bine dar e bine și așa, sper ca în următoarele versiuni ale iOS să se rezolve problema cu consumul bateriei. A meritat upgrade-ul.
Deși a fost privit de mulți ca fiind o dezamăgire din partea Apple, eu cred că este un telefon bun, chiar mai bun decât competiția cu un design foarte plăcut ce lasă impresia că ții în mână un produs valoros.
« Last Edit: January 03, 2012, 11:03:14 PM by ovidiu.psp »