Fanii jocurilor PSX pentru PSP stiu ca nu toate jocurile functioneaza la fel pe toate firmware-ele, pentru ca Sony a modificat de-a lungul timpului fisierele din flash0 care tin de emularea PS1-lui. De aceea, hacker-ul Virtous Flame (a.k.a Liquidzigong) a scos o versiune a PopsLoader pentru CFW-ul PRO (6.20, 6.35 si 6.39).
Ce face PopsLoader-ul? PRO nu are deja inclusa emularea jocurilor de PS1?Ba da, dar, asa cum am mai zis, unele nu functioneaza pe toate versiunile de software ale PSP-ului. PopsLoader permite rularea jocurilor cu fisierele de sistem de pe alt firmware, pentru a creste compatibilitatea, aproape de 100%.
Suna interesant... Cum il instalez pe PSP? Este putin mai complicat, pentru ca trebuie sa decriptati fisierele tuturor firmware-elor de la 3.02 pana la 6.39 in parte. Desigur, puteti gasi o arhiva cu aceste fisiere gata-facute, pe care o am si eu (nu este facuta de mine, este a utilizatorului The Z de pe forumul PSPKing), dar nu am voie sa o postez pe forum pentru ca sunt fisiere cu drepturi de autor, asa ca va voi arata intreg procesul. Cui ii este lene sa faca urmatorii pasi sa imi trimita PM si le voi da eu arhiva.
Sa incepem cu partea usoara. Aveti nevoie de versiunea Nightly Build (beta) a PRO B-8. PopsLoader-ul nu va functiona daca nu o aveti instalata pe PSP. O gasiti
aici. Descarcati versiunea pentru firmware-ul pe care il aveti si instalati-o. Nu cred ca mai este nevoie sa spun cum sa puneti CFW-ul, pentru ca tot forumul este plin de tutoriale. UPDATE! Daca aveti 6.39 ME cititi
aici.
Urmatorul pas este sa descarcati arhiva de la atasamente. Creati un folder numit "popsloader" in folder-ul SEPLUGINS din memory stick. Acolo dezarhivati continutul fisierului rar. Adaugati in POPS.TXT din SEPLUGINS (daca nu aveti fisierul trebuie sa il creati) urmatoarul text: "ms0:\SEPLUGINS\popsloader\popsloader.prx 1". Acum plugin-ul este activat.
Iar acum urmeaza partea lunga. Nu este atat grea, cat plictisitoare, caci trebuie decriptate fisierele a multor firmware-e.
Descarcati mai intai PSAR Dumper de la atasamente (popsext.7z) si dezarhivati folder-ul popsext pe PSP. Descarcati orice firmware de la 3.02 in sus apoi copiati fisierul .PBP in root-ul cardului si redenumiti-l in X.XX.PBP (unde X.XX este versiunea de firmware).
Deschideti PSAR Dumper din PSP si apasati pe butonul [] (patrat) pentru a incepe decriptarea firmware-ului. Asteptati. La final apasati X pentru a inchide programul.
Concectati PSP-ul la calculator. In root-ul cardului veti gasi folder-ul F0. Trebuie sa copiati anumite fisiere in SEPLUGINS/popsloader/module/x.xx. Fisierele sunt: pentru firmware mai mic de 6.00: common_util.prx, meaudio.prx, pafmini.prx, popcorn.prx, pops.prx, popsman.prx. Pentru firmware mai mare de 6.00 trebuie sa copiati in plus fisierele pops_xg.prx, unde x este un numar de la 01 la 09.
Trebuie sa repetati acesti pasi la fiecare firmware pe care il decriptati. Daca nu vreti sa mai pierdeti atata timp decriptand fisiere, trimiteti-mi un PM si va voi da arhiva cu toate firmware-ele.
Gata! Ati decriptat singur fisierele popsloader-ului PSP-ului! Cu putina bataie de cap ati reusit sa faceti plugin-ul PopsLoader sa functioneze! Pentru a selecta o versiune de pops, tineti apasat pe R cand deschideti un joc.
Poze