Author Topic: Dingoo A320  (Read 3427 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Valentino

• Ziarist Fanatik
  • *
  • Reputaţie: 16
  • Casual PSP/PS 2+Bravia/NDS lite/GB micro gamer
    • View Profile
    • PSP-Fanatik
  • PSP Model: 2004 slim&lite
  • PSP Firmware: 5.03 Prometheus v4
  • Culoare PSP: White_bogdanell_gsm
  • PSN ID: ____________
Dingoo A320
« on: July 06, 2010, 11:55:16 PM »
Am pus aici acest topic pentru ca,o fi o consola noua dar e pentru jocuri vechi :o

Consola Dingoo e facuta pentru a emula cam toate jocurile vechi pe care le am jucat noi vreodata..(10000 de jocuri, se lauda producatorii) cu emulatoare care merg mai mult sau mai putin bine....

Aceasta este consola comparata cu un PSP...
Este de origine chinezeasca deci nu anunta o calitate ridicata,dar cei care au luat contact cu acest gadget spun ca e ok.
Se poate folosii pe post de mp3-mp4 fiind capabila sa citeasca aproape toate formatele video/audio obisnuite...la fel,cu bune si cu rele.

Pe mine m-ar tenta sa cumpar una pentru faptul ca are memorie interna de 4 giga...si un soft free care se spune ca e destul de rezistent,fiind creata chiar si o versiune de Linux care ar inlocui emulatoarele cu probleme adaugandu-i multe alte aplicatii.
Consola a devenit o mica vedeta in randurile celor innebuniti dupa jocurile retro gen GB/GBC/GBA/NES/SNES/MegaDrive s.a. promitand sa se imbunatateasca pana aproape de perfectiune datorita firmware-urilor si aplicatiilor ce ii sunt dedicate.

Iata specificatiile consolei:
Built-in Speakers:   Yes
Weight (g):   110
Display Size:   2.8
Memory Card Compatibility:   Mini SD, MiniSDHC
Handhelds Display Resolution:   76800
Installed RAM (MB):   32
Dimensions:   125 x 14 x 55.5
Display Technology:   LCD
Features   CPU: Ingenic JZ4732 @ 400MHz (MIPS architecture) / Internal Storage: 4GB (Additional 8GB via MiniSD Card (MicroSD available via adapter)) / Radio: Digital FM Tuner / Recording: Supports digital recording of voice (MP3 and WMA formats) and FM radio / 2.8" LCD, 320x240 resolution, 16M colors
Battery Type:   3.7V 1700 mAH (6.29WH) Li-Ion, approx. 7 hours run time
Buttons Qty:   12
HDD Capacity (GB):   4
Display Type:   TFT
Additional Information Input: D-Pad, 2 shoulder, 4 face, Start & Select buttons, Mic. / Output: Stereo Speakers, Headphone Jack & TV-out w/ included cable

La partea hardware sta chiar mai bine decat PSP chiar daca e dintr-o liga inferioara,meniul este deasemenea imprumutat de la consola noastra preferata.
Din punctul meu de vedere,Dingoo A320 este singura consola de pe piata care nu are o istorie in spate de tipul Sony sau Nintendo si promite sa devina un succes...desigur are problemele ei legate de software ul care inca nu e este 100% pus la punct,dar are timp sa dezvolte firmware-uri care sa i corecteze scaparile. Consola are un pret estimativ de aprox 85$ chiar daca la noi se vinde intre 300 si 400ron....

Offline DaRKeR

• Fanatik Jr.
  • Reputaţie: 1
  • PSP GO!
    • View Profile
  • PSP Model: 3004/Go!
  • PSP Firmware: 6.20 TN-C/6.20 TN-C
  • Culoare PSP: Piano Black/White
Re: Dingoo A320
« Reply #1 on: July 07, 2010, 12:02:29 AM »
Are un vecin o consola DINGO si vreau sa va spun ca se plangea ca nu ii mai merg anumite chestii care erau fuctionabile... de exemplu castile... sa stricat in el acolo la intrare. Butoanele nu ii mai merg bine.. tipu are consola nici de 3 luni si deja are probleme  ???
Este un trucaj ordinar
Rusine DINU PATRICIU !!!

Offline kizko

• Biggest Fanatik ever!
  • Admin Fanatik
  • *
  • Reputaţie: 39
  • 665 - The neighbor of the beast.
    • View Profile
    • PSP-Fanatik.ro
  • PSP Model: PSP 2004/Go
  • PSP Firmware: 5.50 Prometheus v4/6.20
  • Culoare PSP: Piano Black (ambele)
Nu ofer asistenţă prim MP!
Regulament Forum | Donaţii PSP-Fanatik | Actualizări | Reclamaţii | Propuneri

"A PSP Fanatik is one who play on his PSP whether it's on or off."

Offline Valentino

• Ziarist Fanatik
  • *
    • View Profile
    • PSP-Fanatik
« Reply #3 on: July 07, 2010, 12:14:04 AM »
Eu cred ca ideea de baza la consola asta...e sa intelegem ca e la inceput..si ca emularea de exemplu nu e ceva ce se face pe niste parametrii clari si de aceea nu iese din prima(firmware-urile fac totul)....cred ca ne am obisnuit cu acuratetea celor de la Sony si acum nu mai vrem sa acordam incredere si altor console...eu pun pariu ca peste un an de zile consola asta va fi numarul 1 in emulare si redare audio/video...

Offline mihaitzah

• Fanatik Sr.
  • Reputaţie: 3
    • View Profile
« Reply #4 on: July 07, 2010, 08:55:42 AM »
Din cate am vazut eu se mai scoate un emulator, o chestie, o trestie, dar nu este cineva care sa se puna serios pe treaba in directia asta (sa lucreze la partea de soft incat sa scoata cat mai mult din resursele consolei). Eu nu am avut probleme si eram foarte multumit de consola.

Pandora se pare ca este urmatoarea senzatie in lumea handheldurilor si este unfel de hibrid consola-PC. Bineinteles, ca si Dingoo, nu este o consola a unei companii mari, este un proiect la scara mica, dar ca hardware este cu mult peste PSP, DS si ce mai este acum. Cel putin asa arata specificatiile disponibile pe net. Bineinteles, cred ca si pretul este pe masura (349 US$  :o). De asemenea, consola este si foarte rara, o prima serie de 4000 de unitati fiind deja vanduta, iar acum se fac precomenzi pentru o a doua serie.

The Pandora is a mixture between a PC and a gaming console. That's why it has gaming controls (Buttons, DPad and analogue nubs).
It is fast enough to emulate many other systems, run a full desktop, access the internet via FireFox and play games such as Quake3.
However, it is not as big as a netbook. Believe it or not, it will fit in your pocket. It's a bit bigger than the Nintendo DS.
The screen is an impressive 800*480 resolution LCD and the battery life is a sensational 10+ hours.
But the most interesting part is probably that it isn't designed by a large company, it was designed by the suggestions and requests of hundreds of people on the gp32x forums. Over several months those suggestions were fine tuned in to what you see today, a completely new open source handheld.
Delivery of the first batch of the Pandora started May 2010 and is still ongoing. Yes, finally, the system is real!

System specs:

* ARM® Cortex™-A8 600Mhz+ CPU running Linux
    * 430-MHz TMS320C64x+™ DSP Core
    * PowerVR SGX OpenGL 2.0 ES compliant 3D hardware
    * 800x480 4.3" 16.7 million colours touchscreen LCD
    * Wifi 802.11b/g, Bluetooth & High Speed USB 2.0 Host
    * Dual SDHC card slots & SVideo TV output
    * Dual Analogue and Digital gaming controls
    * 43 button QWERTY and numeric keypad
    * Around 10+ Hours battery life

http://en.wikipedia.org/wiki/Pandora_%28console%29

http://www.open-pandora.org/

Offline Valentino

• Ziarist Fanatik
  • *
    • View Profile
    • PSP-Fanatik
« Reply #5 on: July 07, 2010, 09:55:22 AM »
Sunt de acord cu tine,dar sper sa nu spun o aberatie cand zic ca pretul din cate stiu eu e foarte mare la aceasta consola...undeva la 300$...........
Zona emulatoarelor e foarte importanta si cred ca daca s ar dezvolta o tehnologie de digitalizare a graficii acestor jocuri..ad hoc...am avea de aface cu o renastere a titlurilor copilariei noastre...

LE: Am observat mai tarziu ca ai specificat si pretul....

Se pare ca nu e greu sa faci platforme mult mai puternice decat PSP asa ca ma cam intreb de ce nu avem si noi vreo 8giga de memorie interna..un touchscreen si alte dastea....
« Last Edit: July 07, 2010, 10:01:14 AM by Valentino »

Offline kizko

• Biggest Fanatik ever!
  • Admin Fanatik
  • *
    • View Profile
    • PSP-Fanatik.ro
« Reply #6 on: July 07, 2010, 12:11:35 PM »
Are Go-ul 16 GB :)

Offline Valentino

• Ziarist Fanatik
  • *
    • View Profile
    • PSP-Fanatik
« Reply #7 on: July 07, 2010, 12:19:19 PM »
Si pentru aia 16 giga...au taiat din display si au facut o strutocamila de consola care in afara faptului ca e noua e buna numai ca sa faci comparatie cu psp de tipu: ,,de cat porcaria asta...mai bine un fat ... (parere personala)

Se pare ca unii mai putin cunoscuti sat in stare si de calitate fara compromisuri...PANDORA face cam ce n o sa fie in stare PSP GO nici peste 2 ani....

Offline kizko

• Biggest Fanatik ever!
  • Admin Fanatik
  • *
    • View Profile
    • PSP-Fanatik.ro
« Reply #8 on: July 07, 2010, 02:21:26 PM »
Si pentru aia 16 giga...au taiat din display si au facut o strutocamila de consola care in afara faptului ca e noua e buna numai ca sa faci comparatie cu psp de tipu: ,,de cat porcaria asta...mai bine un fat ... (parere personala)

Se pare ca unii mai putin cunoscuti sat in stare si de calitate fara compromisuri...PANDORA face cam ce n o sa fie in stare PSP GO nici peste 2 ani....

Părerea ta personală şi proprie. Sunt super mulţumit de cum se comportă GO-ul. No să facă nici o consolă cât face PSP-ul în 2 ani. (handheld)

Offline perry_sm

• Moderator Global
  • *
  • Reputaţie: 11
  • VBP:Very Biohazard person
    • View Profile
  • PSP Model: Psp 2004
  • PSP Firmware: 5.50-GEN D3
  • Culoare PSP: Lemon Yellow
  • PSN ID: InviziKid
« Reply #9 on: July 15, 2010, 11:28:13 PM »
Sunt de acord cu tine,dar sper sa nu spun o aberatie cand zic ca pretul din cate stiu eu e foarte mare la aceasta consola...undeva la 300$...........

Asta deja nu mai e consola, e ca un mini laptop pentru ca o consola nu are dimensiunile astea si nu are tastatura qwerty
NU mai imi trimiteti mesaje private(PM) ca sa-mi cereti ajutorul. Pentru asta exista categoria [PSP]Help center
Creeati acolo un topic, si cat de curand un utilizator competent va va raspunde.

Offline rodarkone

• Bebe Fanatik
  • *
  • Reputaţie: -1
    • View Profile
« Reply #10 on: July 16, 2010, 10:30:06 PM »
Despre ce dimensiuni vorbesti ? Pandora este un pic mai voluminoasa decat un DSi - si cam de 10 ori mai buna decat orice consola portabila existenta. (incluzand aici PSP go ul)

Oricum revenind la subiect (de la care s-a deviat demult)

A320 are un singur lucru foarte impresionant (pentru o consola "chinezeasca") si anume software ul first party - cel putin jocul 3d (imi scapa numele) care se poate downloada gratis este foarte impresionant.

Emularea insa e foarte slaba (comparativa cu console mai vechi si chiar foarte vechi)

Offline kizko

• Biggest Fanatik ever!
  • Admin Fanatik
  • *
    • View Profile
    • PSP-Fanatik.ro
« Reply #11 on: July 16, 2010, 11:29:18 PM »
Poate o să aibe Sony replică la toate acestea. Sper...
3D-ul de la Nintendo este foarte înşelător pentru gamerii începători.

Offline mihaitzah

• Fanatik Sr.
  • Reputaţie: 3
    • View Profile
« Reply #12 on: July 16, 2010, 11:32:37 PM »
Nu stiu daca Sony sau alt producator poate da vreo replica. E vorba de doua abordari total diferite. Nu cred ca poate fi vorba de competitie aici.

Offline kizko

• Biggest Fanatik ever!
  • Admin Fanatik
  • *
    • View Profile
    • PSP-Fanatik.ro
« Reply #13 on: July 16, 2010, 11:35:39 PM »
Sony a cam fost în competiţie... plus de asta ei se bazează pe sistemul anti-shit-hack... în care investesc prea mult, părerea mea.

Uitaţi-vă la Apple... au sistem anti-hack sau modding?
Uitaţi-vă la aceste console Dingoo. Credeţi că ei se bagă să facă aceste sisteme imbatabile?

Offline rodarkone

• Bebe Fanatik
  • *
  • Reputaţie: -1
    • View Profile
« Reply #14 on: July 17, 2010, 01:33:09 AM »
sincer eu unul iubesc sistemul de protectie de la sony - pentru simplul motiv ca functioneaza (atat PS3 cat si PSP) - si chiar imi doresc adoptarea acestor investitii de catre toti marii producatori (deja Microsoft a gasit o cale de combatere cat se poate de eficienta si anume banarea consolei, la fel si consolele Wii sunt banate, singurele care abea acum incep sa adopte acest sistem sunt consolele DS, doar DSi si DSxl au sistem de protectie upgradabil) - cat despre consolele producatorilor mai putin consacrati (gen Dingoo, Wizz sau Pandora) acestea sunt in general masini care emuleaza - si chiar sunt vandute ca fiind EMULATOARE - desi doar ultima reuseste sa indeplineasca cu brio acest scop.

Poate ar fi interesant un thread de discutii despre Pandora, desi pretul prohibitiv (330 EU + transport - pentru o consola disponibila abea in octombrie - al 2 lea lot, conform site ului oficial) descurajeaza majoritatea userilor normali - presupun ca vor fi cativa hardcore (eu fiind unul dintre ei) si in Romania care o vor cumpara.