Kane And Lynch: Dead Men
• Publisher: Eidos Interactive
• Dezvoltator: IO Interactive
• Gen: Third-Person Shooter
• Data Lansarii: 17 Decembrie, 2007
• Rating: Mature
Inca de la Inceputul jocului, Eidos si cu IO Interactive, tin sa ne mentioneze ca acest joc, este oferit de creatorii seriei Hitman. Acestea fiind spuse, Kane and Lynch: Dead Men este un joc care-si pastreaza o parte din radacinile sale de la nimeni altul decat Hitman. Povestea, este una cum rareori intalnim, unde, personajul principal este Adam Kane Marcus, un puscarias condamnat la moarte, care in trecut fusese mercenar, el s-a alaturat mercenarilor deoarece, cand fiul sau era la varsta de 2 ani, s-a impuscat accidental cu arma lui Kane. Acesta nemaiputand suporta toate reprosurile care ii erau aduse de catre sotia sa, hotaraste sa plece cu un grup de mercenari numiti scurt "The7".
Despre Lynch, cum era numit de catre colegii sai in puscarie, putem spune doar ca si-a omorat sotia si marturiseste el, ca nu isi aduce aminte absolut nimic din ce a facut. In fine, tot ca si Kane, el era programat pentru lumea de dincolo.

Jocul incepe cu o evadare in forta. In care, esti anuntat sa bagi capul la cutie deoarece urmeaza o explozie...si n-ai timp sa reactionezi ca deja duba de politie sare-n aer, iar tu te trezesti pe jos, ametit, crezand ca totul a fost un vis. In timpul primului nivel, tutorialul trece pe nesimtite. Nu dupa mult timp, prinzi o arma, si da-i drumu, tragi in stanga si in dreapta dupa toate fortele SWAT si toti inamicii care-ti stau in cale. Pana la urma gasesti un adapost, o gogoserie, si acolo incerci sa supravietuiesti pana vine duba sa va salveze. In fine, reusesti sa scapi, sau nu, pentru ca imediat ce te reunesti cu cei de la The7, aflii ca familia ta, mai exact fiica si sotia, sunt prinse de acestia si urmeaza sa fie executate in doua saptamani daca nu-ti platesti datoriile. Ca sa nu iti faci de cap singur si sa-i tragi in teapa, acestia il pun pe Lynch sa te pazeasca, pentru a nu face vreo prostie.

Si ma opresc aici cu povestea, ca sa aveti si voi ce juca, trecem la grafica, pentru vremea respectiva grafica era una, mediocra, folosita totusi bine, alaturi de nivelele detaliate ofera un sentiment placut jucatorului inca din primele momente de joc.
Povestea, ei bine, aici chiar am ramas impresionat, daca de obicei in jocurile noi aparute, esti un erou care salveaza lumea de stiu eu ce nebun, sau ai cine stie ce super-puteri, in Kane and Lynch esti un puscarias pus in ipostaza unui erou negativ care ajunge sa se schimbe putin totusi pana la sfarsitul jocului. De asemenea aceasta iti ofera un feeling deosebit, cum rareori intalnesti la jocuri. Motorul fizic este si el bine pus la punct si functioneaza foarte bine pana la sfarsitul jocului!

Sunetul, cum spuneam la inceputul review-ului, daca in seria Hitman, voice acting-ul era bun, deoarece se folosea un accent European, in Kane and Lynch se petrece acelasi lucru, actorii vocali sunt alesi foarte bine, sunetul gloantelor este destul de realistic, muzica lipseste deseori, dar cand este prezenta creeaza un ambient placut. Gameplay-ul seamana foarte mult cu cel de la Gears of War, un sistem de cover destul de simplu si placut, armele nu se comporta chiar exemplar, dar trecem cu vederea acest aspect, sistemul de tintire este si el destul de aiurit cand vine vorba de precizie. Multiplayer-ul Co-Op (In modul online) este cam absent, noroc cu modul Fragile Alliance care mai salveaza cat de cat la capitolul multiplayer!

Si, in final nota...Kane and Lynch: Dead Men e un joc cu un story bun, dar scurt, un sunet foarte bun, un gameplay acceptabil si o grafica mediocra, nu este perfect cand vreti sa jucati ceva foarte bun, insa merita incercat! Nota mea: 7.5, pentru ca a fost captivant si mi-a mancat cateva ore din viata, dar a meritat.
Si asa mi-a mai venit si mie sa mai fac un review...dupa ce termin si Kane and Lynch 2, fac si la el review! Imi place seria foarte mult.